Po pěti letech se do Prahy vrací lucemburský hudebník Jerome Reuter a jeho ROME!!! Stane se tak příznačně na státní svátek 28.10. v Underdogs´ v rámci tažení starým kontinentem k novému počinu Gates of Europe.

Pokusit se onálepkovat vyjímečnou tvorbu ROME není úplně jednoduché. Jisté je jen to, že ve své hudbě Jerome vychází neofolku, post-industrialu, slyšíme v ní chanson noir i avant-pop. Hudba plná atmosfér je melancholická, nejednou potemnělá, ale také plná naděje pro náš zkažený svět. Zkrátka optimista. 😉

ROME (Lux) + support, Underdogs´ Prague
ROME (Lux) + support, Underdogs´ Prague

Zpěvák a multi-instrumentalista se inspiruje odvrácenou stranou historických a společenských témat i literaturou, kdy řešení politických otázek zůstávalo vždy zahaleno v metaforách. Aktuálně se ale Jerome vydává na dosud neprozkoumané území, kdy se svými aktivitami angažuje v dění kolem ruské vojenské agrese na Ukrajině, a to velmi konkrétně. Krátce před napadením země koncertoval sólo v Kyjevě a Oděse, v turné po zemi pokračoval i v červenci 2022, aby se s celou kapelou jako první zahraniční interpret vrátil do Kyjeva a Lvova zahrát k prvnímu výročí invaze na jaře 2023.

Na koncertě zazní průřez bohatou diskografií ROME, stejně tak jako materiál z Gates of Europe, který reprezentuje singl Yellow and Blue.

https://bfan.link/yellow-and-blue-ep
https://www.romepage.org/

Předprodej první vlny 100 vstupenek za 650,- od čtvrtka 22.6.